30.12.15

Βασιλόπιτα 2016

Υλικά
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αβγά
3/4 του  ποτηριού χυμός πορτοκάλι
3/4 του ποτηριού γάλα
400 γρ. αλεύρι
100 γρ αμύγδαλα τριμμένα
100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
ξύσμα από ένα λεμόνι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού
μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα, βανίλια


Κοσκινίζω το αλεύρι και το αναμιγνύω με τη μπέικιν, τα ξύσματα, τους καρπούς, τα μυρωδικά και το αλάτι.

Στο μίξερ χτυπώ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτω ένα ένα τα αβγά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το ίδιο με το χυμό, μετά το γάλα, μετά το μίγμα του αλευριού.

Βουυρώνω καλά μία φόρμα στρόγγυλη με διάμετρο 30 περίπου εκατοστά και την αλευρώνω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Αφήνω να κρυώσει πάνω σε σχάρα και στολίζω όπως μου αρέσει.

Εγώ έκοψα ένα 2016 από χαρτί, το έβαλα πάνω στην πίτα, και πασπάλισα με άχνη ζάχαρη και πράσινο ινδοκάρυδο. Τα κουκουναράκια τα έφτιαξα ως εξής:
1 πακέτο μπισκότα
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ πραλίνα
50 γρ φιστικοβούτυρο
50 γρ ζάχαρη άχνη

Τα ανακάτεψα όλα μαζί σε ζυμάρι. Μετά έπλασα μικρα κωνάκια και έμπηξα γύρω γύρω δημητριακά νιφάδες σοκολάτας.
Τις νιφάδες τις αγόρασα σε άσπρο και σε γαλάζιο.


Και επειδή χρησιμοποίησα τα διπλά υλικά μου περίσσεψε πολύ ζύμη. Έτσι έφτιαξα άλλο ένα κέηκ σε φόρμα έλατο με την ίδια ζύμη.


Καλή Πρωτοχρονιά.

No comments:

Post a Comment

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?